10

360talent Academy

Wij werven en leiden zij-instromers op voor technische bedrijven.

Zoek je als werkgever in de technische sector naar betrouwbaar en gekwalificeerd technisch personeel, maar loop je tegen diverse uitdagingen aan? Je kunt bijvoorbeeld merken dat je omzet misloopt omdat je niet voldoende technisch personeel hebt om alle projecten aan te nemen. Of je vindt het misschien moeilijk om aan de verwachtingen van je klanten te voldoen met het huidige team van monteurs. Mogelijk merk je ook een groeiende afhankelijkheid van zzp’ers, terwijl je juist streeft naar een stabielere personeelsoplossing. Daarnaast kan een toenemende vergrijzing onder je monteurs leiden tot een kennis- en ervaringskloof. En wellicht vind je het uitdagend om consistent nieuwe, ervaren talenten te werven.

In de huidige markt, waar een groeiende schaarste aan vakpersoneel heerst, wordt het vinden van geschikt technisch personeel steeds meer een uitdaging. Met een overvloed aan vacatures en slechts een beperkt aantal beschikbare monteurs, is stilzitten geen optie. De continuïteit en groei van je bedrijf staan immers op het spel.

Wij kunnen de oplossing bieden die je zoekt. Ons team is gespecialiseerd in het werven van technisch personeel dat niet alleen gekwalificeerd en betrouwbaar is, maar ook naadloos aansluit bij de cultuur en waarden van jouw bedrijf. We bieden een duurzame oplossing voor je personeelstekort, waardoor je bedrijf kan blijven groeien zonder onderbrekingen.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw personeelsuitdagingen kunnen omzetten in groeimogelijkheden.

Waarom Kiezen Bedrijven voor Ons?

274219558_4977336778975776_4038080812647107994_n

"Verbluffend hoe goed de kandidaten van 360talent Academy aansluiten bij onze behoeften. - Alex de Vries"

Bewezen Trackrecord van Succes

Met meer dan 100 succesvolle klantcasussen hebben wij een solide reputatie opgebouwd in het succesvol plaatsen van technisch talent bij uiteenlopende bedrijven. Onze ervaring strekt zich uit over diverse sectoren binnen de technische industrie, waarbij we telkens opnieuw hebben bewezen dat we de perfecte match kunnen maken tussen bedrijf en kandidaat.

1672233857543

"In drie weken tijd de perfecte match; 360talent Academy is echt ongeëvenaard. - Simone Janssen"

Snelle en Efficiënte Werving & Selectie

Onze wervings- en selectieproces is geoptimaliseerd om binnen slechts vier weken de eerste gekwalificeerde kandidaat aan je voor te stellen. Deze snelheid zorgt ervoor dat je projecten geen vertraging oplopen en je bedrijf dynamisch kan blijven in een snel veranderende markt. We begrijpen het belang van tijd in de technische sector en zetten ons in om dit proces zo efficiënt mogelijk te maken.

1686580233425

"360talent Academy nam het hele opleidingstraject op zich, waardoor wij ons konden focussen op ons werk. - David Groen"

Volledige Ontzorging in Opleidingstrajecten

Onze unieke aanpak in het omscholen van zij-instromers naar gecertificeerde monteurs zorgt ervoor dat je niet alleen personeel krijgt dat klaar is voor de job, maar ook volledig voldoet aan de specifieke eisen en normen van jouw bedrijf. Wij nemen het volledige opleidingstraject voor onze rekening, van selectie tot certificering, zodat jij je kunt focussen op de kernactiviteiten van je bedrijf.

1683712671844

"Hun aanpassingsvermogen en persoonlijke benadering maakten alle verschil voor ons. - Esther van Dijk"

Persoonlijke en Flexibele Service

Wij begrijpen dat geen twee bedrijven hetzelfde zijn. Daarom bieden we een op maat gemaakte service die aansluit bij de unieke behoeften en doelstellingen van jouw organisatie. Ons team staat klaar om flexibel en responsief te zijn, zodat we snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden en eisen van jouw bedrijf.

Door voor ons te kiezen, kies je niet alleen voor een leverancier van technisch personeel; je kiest voor een partner die zich inzet voor de groei en het succes van jouw bedrijf. Laten we samenwerken om de toekomst van jouw organisatie te versterken.

 

Waarom het ons lukt om technisch personeel voor je te vinden?

Door te kiezen voor een vernieuwde aanpak…. Bij 360talent Academy focussen we op latent werkzoekenden die een nieuwe richting in de techniek overwegen. We beginnen met een profielschets van jouw bedrijf en vacature om de perfecte match te garanderen, zowel qua vaardigheden als bedrijfscultuur.

Onze marketingexperts zetten een gerichte campagne op om deze zij-instromers te bereiken, terwijl onze recruiters zorgvuldig selecteren via gesprekken, assessments en checks. Zo zorgen we samen voor de ideale kandidaten.

Eenmaal een match gevonden, nemen wij de opleiding voor onze rekening, met een gedegen plan bij erkende instanties. Wij dekken alle kosten, waardoor de overstap naar jouw bedrijf voor zij-instromers een aantrekkelijke optie wordt.

Plan vrijblijvend een adviesgesprek!

Is jouw bedrijf klaar voor een samenwerking met ons?

Jouw organisatie is een perfecte match voor onze diensten als je actief bent in sectoren zoals Installatietechniek, Elektrotechniek, of de innovatieve wereld van Zonnepanelen, Laadpalen, Thuisbatterijen, en Warmtepompen. Je bent op zoek naar fris technisch talent om je teams te versterken of te vernieuwen, met als doel je onderneming te laten bloeien.

Je staat open voor het verwelkomen van technisch personeel zonder directe ervaring in je vakgebied, maar met een sterke wil om te leren en een vastberaden houding. Deze zij-instromers, vaak gekenmerkt door hun stabiele werkgeschiedenis, volwassenheid en hoge motivatie, zijn bereid hun huidige zekere positie in te ruilen voor een uitdagende rol in de techniek.

Je bent op zoek naar snel beschikbaar technisch personeel dat gezien kan worden als een investering voor de toekomst. Vanaf dag één zie je de zij-instromer als een integraal onderdeel van je team, en zorg je ervoor dat aan al hun behoeften wordt voldaan.

Bovendien beschik je over het nodige technische personeel om de zij-instromer effectief te begeleiden en op te leiden, waarbij je een balans vindt tussen theorie en praktijk voor de snelste en meest effectieve leerervaring.

1686732635595

Antwoord op veelgestelde vragen

Hoe snel kunnen jullie een zij-instromer voor mij vinden?

Zodra we samen besluiten een samenwerking aan te gaan, kunnen we doorgaans binnen 2 tot 4 weken beginnen met het introduceren van geschikte kandidaten. Het is wel goed om er rekening mee te houden dat zij-instromers vaak nog verbonden zijn aan een bestaand contract. Dit betekent dat er, naast onze wervingsperiode, mogelijk nog wat tijd nodig is voordat de kandidaat daadwerkelijk bij jou kan starten. Onze aanpak is bedoeld om sneller en efficiënter te zijn dan traditionele wervingsmethoden, waardoor je zowel tijd als kosten bespaart. Ons streven is om binnen twee weken de eerste passende kandidaat aan jou voor te stellen.

Waarom kunnen jullie sneller personeel leveren dan anderen?

Onze methode onderscheidt zich doordat we ons richten op latent werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in een overstap naar de technische sector. Deze groep, vaak zij-instromers genoemd, bestaat uit gemotiveerde individuen die wellicht nog geen ervaring hebben in de techniek, maar wel de juiste instelling meebrengen. Onze expertise in marketing stelt ons in staat om deze specifieke groep effectief te bereiken en aan te spreken. Daarnaast zijn we door onze dagelijkse gesprekken met potentieel geschikte kandidaten altijd voorzien van een pool van mogelijkheden. Onze jarenlange ervaring geeft ons de kennis om de juiste vragen te stellen, waardoor we snel kunnen inschatten of iemand past bij de functie die jij biedt.

Komt de medewerker meteen bij mij in dienst?

Niet direct. Aanvankelijk komt de medewerker in dienst via detachering bij ons, 360talent, voor ongeveer anderhalf jaar. Tijdens deze periode draag jij geen enkel risico. Wij zorgen voor de omscholing van je nieuwe medewerker tegen een all-in tarief. Na deze anderhalf jaar, wanneer de medewerker volledig is opgeleid en gecertificeerd als monteur, eindigt de detacheringsfase. Op dat moment kun je de medewerker inderdaad in direct dienstverband aannemen.

Hoe ver woont de zij-instromer maximaal van mijn bedrijf?

Bij het koppelen van zij-instromers aan jouw bedrijf, streven we ernaar een kandidaat te vinden binnen een reisafstand van maximaal 30 minuten van jouw locatie. Dit principe draagt bij aan de werktevredenheid en efficiëntie, aangezien een beperkte reistijd de betrokkenheid en de mogelijkheid voor teamwork vergroot. We zetten ons in om met ons netwerk en zoekstrategieën de ideale kandidaat te vinden die zowel qua vaardigheden als locatie past bij jouw bedrijfsbehoeften.

Hoeveel ervaren monteurs zijn er nodig om een zij-instromer op te leiden?

Voor de succesvolle begeleiding en opleiding van een zij-instromer, adviseren wij dat je team bestaat uit minimaal 8 monteurs. Het is cruciaal dat binnen dit team ten minste één ervaren monteur de rol op zich neemt van mentor voor de zij-instromer. Deze mentor zal verantwoordelijk zijn voor het overdragen van essentiële vakvaardigheden, praktische kennis en de fijne kneepjes van het werk. Een dergelijke structuur zorgt niet alleen voor een solide basis voor de zij-instromer om succesvol te integreren en te groeien binnen het team, maar versterkt ook het teamverband en de kennisdeling binnen jouw organisatie.

Start de opleiding van een zij-instromer vóór aanvang van het werk?

Nee, het opleidingstraject van de zij-instromer gaat van start zodra deze bij jou aan de slag gaat. Het theoretische deel van de opleiding is bedoeld om de praktijkervaring te ondersteunen en aan te vullen. Daarom is het essentieel dat je team over voldoende ervaren monteurs beschikt die in staat zijn de zij-instromer de kneepjes van het vak bij te brengen.

Waarom zou je voor detachering via 360talent Academy kiezen?

Het grootste voordeel is dat je geen tijd meer kwijt bent aan het plaatsen van advertenties of het voeren van sollicitatiegesprekken. Je hoeft je niet langer bezig te houden met het vaak vruchteloze zoekproces naar geschikt personeel, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken. Maar er zijn meer voordelen wanneer we eenmaal de juiste kandidaat voor je hebben gevonden en deze via 360talent Academy aan je detacheren:

Je betaalt een all-in tarief per gewerkt uur, wat inhoudt dat:

 • De opleiding van de medewerker door ons wordt verzorgd en gefinancierd;
 • Opleidingsdagen worden doorbetaald, zodat er geen inkomensverlies is tijdens de studie;
 • Het ziekterisico volledig bij ons ligt en ook vakantiedagen worden door 360talent vergoed;
 • Na de detacheringsperiode kun je de medewerker kosteloos in dienst nemen;
 • Wij garanderen een inzet van 40 uur per week;
 • Collectieve verplichte vrije dagen van jouw bedrijf worden ook door ons doorbetaald;
 • De medewerker begint meteen met pensioenopbouw vanaf de eerste werkdag.

Samengevat biedt detachering via 360talent Academy jou een risicovrije oplossing waarbij je vooraf duidelijkheid hebt over de kosten. Daarnaast geniet de medewerker ook van diverse voordelen, wat bijdraagt aan een positieve start van de samenwerking.

Hoe staat een zij-instromer ervoor na 18 maanden via 360talent Academy?

Na anderhalf jaar intensieve begeleiding en opleiding via 360talent Academy, heeft een zij-instromer aanzienlijke stappen gemaakt in de technische sector. Hun leercurve is steil geweest, gezien ze vanuit een ander vakgebied zijn overgestapt. Na deze periode kunnen zij:

 • Onafhankelijk basisreparaties en onderhoudswerkzaamheden verrichten;
 • Eenvoudige technische problemen herkennen en oplossen, gebruikmakend van de opgedane kennis en ervaring;
 • Duidelijk en effectief communiceren met zowel klanten als collega’s over technische zaken;
 • Veiligheidsnormen naleven, met een goed begrip van relevante gezondheids- en veiligheidsprocedures.

Het is belangrijk om te erkennen dat elke zij-instromer uniek is, met zijn eigen leertempo en capaciteiten. Sommigen zullen wellicht sneller vorderingen maken dan anderen, afhankelijk van hun achtergrond, inzet en het soort begeleiding dat ze ontvangen.

Neem Contact Op: Ontdek Jouw Groeimogelijkheden met 360talent Academy

Ben je klaar om de uitdagingen in personeelsbezetting binnen jouw technische onderneming aan te gaan en wil je meer weten over hoe 360talent Academy je daarbij kan ondersteunen? Wij nodigen je van harte uit om contact met ons op te nemen. Of je nu geïnteresseerd bent in het werven van zij-instromers, het opleidingstraject, of gewoon meer informatie wenst over onze diensten, we staan voor je klaar.

Maak gebruik van de gelegenheid voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we jouw behoeften en onze mogelijkheden kunnen bespreken. Klik hier om direct een afspraak in te plannen. Heb je een specifieke vraag of wil je liever eerst telefonisch contact? Laat dan via ons terugbelverzoek je gegevens achter, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Samen vinden we de beste oplossing voor jouw personeelsvraagstukken en zorgen we ervoor dat jouw onderneming blijft groeien en bloeien met het juiste technische talent.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1682342502556

Dankzij 360talent hebben we nu drie zeer bekwame medewerkers in dienst. Ze zijn allemaal zeer gemotiveerd en brengen veel waarde voor ons bedrijf.

Frits (Projectmanager)

1680249430625

360talent heeft me geholpen mijn carrière een boost te geven, daarom zou ik ze zonder twijfel aanbevelen.

Mark

1680161393457

De investering van 360talent in training en ontwikkeling was een game-changer voor ons bedrijf.

Mart (CEO)

1676891602189

Ik was onder de indruk van de toewijding en inzet van 360talent. Ze gingen altijd een stap verder om ervoor te zorgen dat ik tevreden was.

Bert

1684943270075

Wat ons echt heeft geholpen, is de flexibiliteit die 360talent toont. Ze hebben keer op keer bewezen dat ze snel kunnen inspelen op onze veranderende behoeften.

Monica (HR Directeur)

1683712671844

Bij 360talent is alles goed geregeld - van contracten tot betalingen. En als er ooit iets misgaat, weet ik dat ik op hen kan rekenen om het snel op te lossen.

Ahmed

1686580233425

Bij 360talent voel ik dat ik echt een verschil kan maken. Ze zetten me in op projecten die echt bij mij passen.

Marloes

1686732635595

360talent toont grote expertise in hun vakgebied. Ze doorgronden onze behoeften en selecteren steevast de juiste kandidaten.

Yasmina (HR Manager)